heade message logo

התכוננו לחוויה אחרת
בנופיה הקסומים של תאילנד

 

אוכל תאילנדי

 

המטבח התאילנדי זוכה, ובצדק, למוניטין מעולה בעולם. האוכל התאילנדי מאוד מיוחד, ובכל מחוז בתאילנד תגלו אוכל מעט שונה מהמחוז הקודם, וכמובן שמספר מנות קבועות שיהפכו לפייבוריטיות שלכם ילוו אתכם בנאמנות (משתנה לעיתים) לאורך החופשה.

 

פאדתאי

הפאדתאי התאילנדי הוא אחד המפורסמים ביותר מכל המאכלים התאילנדיים, ונחשב למזון הרחוב האולטימטיבי. הוא נבחר  למקום החמישי בסקר שערך הCNN על 50 המנות הטעימות ביותר בעולם,

המנה מורכבת מאטריות אורז עם דבש תמרינדי מתקתק, צ'לוטים, נבטי שעועית, טופו, ביצים, רוטב דגים וסוכר דקלים, את המנה ניתן לבקש עם שרימפס מיובש, בשר חזיר, עוף או טופו ולתיבול משתמשים בפתיתי צ'ילי ולימון , כל אחד לפי טעמו האישי.

הטעם של המנה הוא איזון מושלם בין מתוק למלוח וחריף, והופך את המנה למושלמת שאין לעמוד בפניה בכל עת של היום.

 

קארי ירוק

אם יש מאכל תאילנדי לאומי אז זה הקארי הירוק התאילנדי, מנה קלילה וריחנית העשויה עם כמון וכוסברה, עם קורטוב של עשב לימון ועלי קפיר לייםף השוחים בכמויות גדושות של חלב קוקוס, מוגש עם צלחת אורז יסמין. ישנן שלוש אפשרויות עיקריות, "פאק" צמחוני, או עם עוף "גאי", או עם חזיר "מו". בגרסה המקומית יותר של המנה שמומלצת רק לבעלי קיבה חזקה יש רוטב "תאילנדי טאם" הרבה יותר סמיך ומתובל עם שוקי עוף בפנים.

 

מאסאמאן

מאסאמאן קארי הוא מזון עיקרי במדינות הדרומיות של תאילנד, שמקורו במלזיה. הקארי ה'מוסלמי' של מסמאן הוא רוטב קארי עשיר, סמיך, בטעם עגבניות, כמון, קינמון וכוכב אניס עם עוף מבושל באיטיות ותפוח אדמה שמנמן בפנים. החריפות מתונה יחסית לקארי תאילנדי ומהווה מנה אהובה על ילדים ותיירים צעירים שלעתים קרובות מוצאים שאוכל תאילנדי אחר אינו מעורר תיאבון.

 

קאו מוק גאי Khao Mok Gai

מנה מסורתית מדרום תאילנד. הארוחה הצבעונית הזו מורכבת מעוף במרינדה שבושל באותו סיר עם אורז ותבלינים שונים, והכי חשוב כורכום, מה שנותן למנה את הצבע והארומה הצהובים והמיוחדים שלה. המנה מוגשת עם שאלוט מטוגן כהה, עגבניות טריות חתוכות לקוביות, חתיכות מלפפון ועם או בלי רוטב צ'ילי חריף מתוק. קאו מוק גאי הוא מאכל פופולרי במיוחד בקרב ילדי תיירים שהם לפעמים אכלנים בררניים.

 

פאד קרא פאו Pad Kra Pao 

מנת בשר טחון ומטוגן (עוף או חזיר) עם בזיליקום תאילנדי, זו אחת ממנות הרחוב התאילנדיות החשובות והמתמודדת על התואר הפופולריות והאהובה בכל הזמנים.

"בזיליקום תאילנדי", שהוא למעשה סוג של בזיליקום קינמון, לא נמצא לעתים קרובות מחוץ לדרום מזרח אסיה, והוא המרכיב העיקרי במנה זו, יש לו טעם מעט ליקריצ'י או מזכיר קצת קימל.

מרכיב הליבה הנוסף הוא כמות עשירה של צ'ילי אדום חריף, ולכן לחיך שאינו תאילנדי מומלץ לבקש גרסה פחות מתובלת, "ao prik neung met" - רוצה צ'ילי אחד, או "mai phet maak" - לא חריף מאוד.

הרוטב עשוי משילוב של רוטב צדפות, רוטב סויה והכי חשוב רוטב דגים והולך נפלא על מצע של אורז לבן. למען ההרפתקנים יותר, נסו להוסיף  רוטב דגים נוסף עם צ'ילי אדום טרי קצוץ דק שוחה בתוכו.

 

סלט סום טאם - סלט פפאיה ירוק

אחד המאכלים הלאומיים של תאילנד הוא סום טאם (ส้มตำ), סלט תאילנדי טעים, העשוי מפפאיה ירוקה בוסרית המשלבת את ארבעת הטעמים של חמוץ, חריף, מתוק ומלוח. במנה האותנטית הזאת הפאפאיה מגיעה בצורת רצועות דקיקות ומלווים אותה עגבנייות טרייה, שום, צ'ילי, סוכר דקלים, ליים ורוטב דגים.

כל המרכיבים נכתשים קלות יחד במכתש ועלי גדולים, עד למרקם מרוכך אך עדיין קראנצ'י. מנה בריאה וטעימה זאת אפשר לאכול כארוחת צהריים קלה או כמתאבן, וצורת ההגשה הפופולרית ביותר היא יחד עם עוף ברביקיו במרינדה.

טיפ חשוב לשומרי כשרות או לנמנעים מפירות ים: סום טאם מוגש לרוב עם שרימפס מיובש, אז כדי לבקש אתצ המנה ללא שרימפס יש לומר "מאי אאו גונג" - לא רוצה שרימפס. “mai ao kgung"

 

עגלות Chaysee Noodle

עגלות מרק האטריות הטובה ביותר בצבע אדום וצהוב של Chaysee (4 בנים) מופיעות כמעט בכל פינה ברחוב ברחבי תאילנד כולה; המומחיות שלהם היא מרק, מרק עם אטריות או מרק עם וון טון.
המרק הוא תערובת קלה של ירקות עלים ירוקים, שום, כדורי בשר לבן ופרוסות חזיר במרינדה סינית אדומה, במרק מתובל במונוסודיום גלוטמט. כפי שניתן להעריך, זה לא מתאים לכולם כי הם לא מוכרים הרבה מגוון, האפשרות היחידה היא חזיר, אבל ללא ספק, זה המרק הכי טוב שתטעמו אי פעם בעגלות המרק בתאילנד.
הם נפתחים לעסקים בדרך כלל רק אחרי 17:00 אבל הטעם של המרק משתפר אם הוא מתבשל לאורך זמן, אז עדיף לא להיות ראשון בתור. ניתן לזהות מרחוק לפי הספרה 4 המתנוססת על השלט הצהוב.

 

בירה תאילנדית

תאילנד מציעה מגוון של בירות באיכות טובה. שלושת הפופולריים ביותר הם Singha, צ'אנג ו ליאו , שתייני הבירות חלוקים בדיעותיהם מיהו הטוב ביניהם.

Singha הוא לאגר בהיר והוא גם היקר יותר, צ 'אנג הוא קצת יותר כהה עם טעם עשיר יותר, ליאו הוא נקי, קל, זול , וסביר להניח שגם יגרום יותר כאב ראש בבוקר... בירות אחרות כגון טייגר אשר מוצאה סינגפורי מיוצרת גם היא במבשלות מקומיות וושווה ניסיון.

התחרות היא חזקה בין המבשלותהשונות  והם תמיד מתחרים על המקום הראשון בתחרויות הבירה בתאילנד. ללא קשר למדליסט זהב, כולן מרעננות וטובות לשטיפת מנות תאילנדיות מתובלנות.

 

Cha Nom - תה חלבי

אחד המשקאות המסורתיים ביותר של תאילנד הוא צ'ה נום, אייס תה תאילנדי. צ'ה נום רחוק מאוד מבן דודו התה המערבי, ויכול ליצור מבוכה קלה אם מזמינים תה במסעדה ומצפים לתה רגיל. התה מבושל זמן רב ובעל צבע חום בהיר/ כתום בהיר. ניתן להגיש את התבשיל או חם או קר ויש הרבה וריאציות על המשקה: או עם חלב מרוכז,  חלב קוקוס, או כל תערובת של סוגי חלב, בתוספת טעמים נוספים כגון פריחת תפוזים, תמרינדי, כוכב אניס, קינמון. למרות שזה טעםנרכש, מומלץ לא לעזוב את תאילנד מבלי לטעום לפחות פעם אחת.

 

הלקוחות שלנו מספרים